2. Altınşehir Mahalle Futbolu Turnuvası Gerçekleştirildi

Mahalleler Birliğinin de içinde bulunan Küçükçekmece Yarımburgaz MahallesiKoruma ve Dayanışma Derneği üyeleri ve diğer gönüllüler tarafından gerçekleştirilen Altınşehir’de 2. Altınşehir Uluslararası Mahalle Futbolu Turnuvası tertiplendi. Yarımburgaz Mahallesi yerleşimcilerinin mahallelerinin hukuki güvenceye kavuşması konusundaki sorunları birlikte çözmek, haklarını korumak için bu derneği kurmuştu. Zamanla mahallenin bütün meselelerine dair mütevazi girişimlerde bulunan dernek gönüllüleri, gençleri bir araya getirmek, onlarla endüstriyel futbola alternatif olmak isteyen, dostluğun ön planda olduğu bir turnuva organize etmeye başladılar.

Turnuvanın adını da ” Gazozuna Turnuva ” koyan dernek gönüllüleri niye böyle bir ad seçtiklerini sorduğumuzda, ”gençlerin hırslarına yenik düşmelerini istemiyoruz, onlar bu zamana kadar sadece kazanmak için oynadılar, biz onların dostluklar kurması için bu turnuvayı tertipliyoruz” cevabını aldık.

Bu sene 2.si düzenlenen turnuva geçen sene

“…Uzun yıllardır futbol mahallemizden gitti. Büyük şirketlerin kontrolünde para, şike, şiddet sözcükleriyle birlikte anılan, bizlere en iyi ihtimalle statta seyirci rolü verilen ve çeşitli şifreli kanalları yayınlayan kahvelerde uzaktan izlediğimiz bir seyirlik haline geldi.

….

Mahallelerimizde Karadenizlisi, Orta Anadolulusu, Kürdü, Suriyelisi nasıl birlikte yaşıyorsak, farklılıklarımızla nasıl bir olup savunuyorsak yaşamımızı, yaşam alanlarımızı; sahaya da öyle çıkabileceğimizi biliyoruz! Dostluğumuzu pekiştirmek için çoluk, çocuk, kadın, erkek, genç, yaşlı tüm mahallelinin, çekirdek çitleyip yan yana gülerek maç izleyebilecekleri, karşı takım destekçileriyle yan yana, tatlı tatlı atışabilecekleri bir atmosferi yaratabiliriz. Aynı sahada, aynı takımda ya da rakip takımda ter döküp, dökülen terlerimizden komşuluğumuzun harcını karabiliriz diye çıktık yola.”

Çağrısıyla başlamıştı.

Bu sene yakın çevredeki yaşadıkları kentsel dönüşüm tehlikesi altında olan mahallelerden takımların da katılımıyla 16 takım turnuvada yarıştı. Katılan takımlar arasında mahallelerde yerleşik olan Kürt, Türk, Alevi, Sünni v.b tüm komşularımızın yanı sıra artık mahallemizin yeni komşuları olan Suriye kökenliler de yer aldı.

İlk zamanlarda “Bu kadar değişik mahalle, bu kadar birbirine yabancı takımın katılımından kargaşa çıkacağını” iddia eden herkes sonuçta haksız çıktığını kabul etmek zorunda kaldı. Mahalelerimizin birliği ve komşuluğumuz turnuvadan kazançlı çıktı.

24 Nisan-9 Haziran tarihleri arasında düzenlenen turnuva önce lig usulü başlayıp gruplardaki ilk iki takımın devam ettiği çeyrek final, yarı final ve Final maçlarıyla sonuçlandı.
Gazozuna Turnuva Uluslararası Mahalle Futbolu Turnuvasının 2017 Finalini Yarımburgaz Mahallesi gençlerinin kurduğu “Federaller” takımı kazandı. Turnuva boyunca çok iyi bir futbol ortaya koyan Federaller finalde de bu istikrarını bozmadı ve Mugoları 6-1 ile geçerek şampiyon oldu.

”Biz kirlenmiş futbolun, küfürlü ve fanatizmin doğum lekesini taşıyan futbolun çocuklarıyız. Bu etkileri üzerimizden bir günde atamayacağımızı da biliyoruz, geçen seneye göre daha sakin olduğumuzu, daha az küfür ettiğimizi ve daha sağlam arkadaşlıklar kurduğumuzu söyleyebiliriz” şeklinde bu senenin özetini yapan turnuva gönüllüleri Gazozuna Turnuvaya devam edeceklerini, bütün mahallelerden takımların katılımını beklediklerini ifade ettiler.

HAYDİ SİZ DE MAHALLE TAKIMINIZI KURUN DOSTLUK DAYANIŞMA KARDELİK TURNUVASINA KATILIN!

Turnuva hakkında ayrıntılı bilgi almak ve iletişime geçmek için: