Mahalleler Birliği İlk Hak Nöbetini Gerçekleştirdi!

EVİNE, KOMŞUNA, MAHALLENE SAHİP ÇIK!

Mahalleler Birliği, ilk nöbetini Gaziosmanpaşa mahallelerinin çağırısıyla Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirdi.

Mahalleler Birliği’nin geçen ay yapılan 3. istişare toplantısında başlatılması kararlaştırılan nöbetlerinin ilki bugün Gaziosmanpaşa’da tutuldu. Gaziosmanpaşalı komşuların çağırıcılığında gerçekleştirilen nöbet hava muhalefetine rağmen coşkuyla tamamlandı.

Saat 13:30 civarında toplanmaya başlayan mahalleliler, İstanbul dışından ve İstanbul’un diğer ilçelerinden gelen komşularıyla selamlaşmalarının ardından saat 14:00’te nöbete başladılar. Üsküdar, Kadıköy, Sarıyer, Sultangazi, Başakşehir, Beyoğlu, Şişli, Pendik, Beykoz, Eyüp gibi İstanbul ilçelerinden yaklaşık yüzlerce mahallelinin katılımıyla başlayan nöbette öncelikle Gaziosmanpaşa Mahallelerinden Pazariçi, Sarıgöl, Mevlana, Yıldıztabya ve Karayolları sakinleri sırayla söz alarak, kendilerini Hak Nöbetini başlatmaya iten süreci, bu süreçte onlara dayatılan haksız ve hukuksuz uygulamaları, süregiden davaları anlatarak, Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin bugüne kadar kendilerini alt edemediğini vurguladılar. Ardından Sarıyer Mahalleler Birliği’nden de komşular söz alarak Sarıyer’de ilçe belediyesi ve Büyükşehir arasında yaşanan dava sürecini, bu süreçte yürütülen müdahillik kampanyasını anlatarak, mahalleleri selamladı. Aslında Gaziosmanpaşa Meydanı’na ilk çıkışları olmasa da, diğer mahallelerle birlikte yapılan ilk büyük basın açıklaması olmasının heyecanı vardı. Hava muhalefeti nedeniyle diğer mahallelere söz verilemezken, son olarak basın açıklaması okundu. Mart ayında yapılacak Ankara ziyaretinin bilgileri verildi ve imza kampanyasının resmi olarak başladığı duyuruldu. Komşular, “Mahalleler Burada, Rantçılara Yer Yok!”, “Yaşasın Mahalleler Birliği!”, “Evime, Komşuma, Mahalleme Dokunma!” sloganları eşliğinde coşkuyla dağıldılar.

Basın açıklamamızı sizlerle paylaşıyoruz:

BASIN KURULUŞLARININ VE KAMUOYUNUN DİKKATİNE !

Yıllardır hukuka aykırı ve vatandaşı yok sayan uygulamalar ile bizlere yaşatılan/ dayatılan sorunları hep birlikte duyurmak için bugün burada bir araya geldik.

ARTIK YETER DİYORUZ..!

Gaziosmanpaşa Mahalleleri olarak ‘ Riskli alan- Acele Kamulaştırma- Tasfiye Amaçlı plan çalışmaları’ karşısındaki haklı direncimiz devam etmekte, Gaziosmanpaşa da ‘ kentsel dönüşüm’ adı altında yıllardır yaşanan / yaşatılan haksız- hukuksuz uygulamalara karşı halkla birlikte hak mücadelemiz sürmekte, tam 7 yıldır başta Gaziosmanpaşa Belediyesi olmak üzere ilgili ve yetkililere hep seslendik hep söyledik; TEKRAR SÖYLÜYORUZ..

• 2981 sayılı kanundan doğan haklarını vatandaşa verin, oyalamayın.
  • Zemin bakımından İstanbul’un en güvenli yerleşimlerini RİSKLİ ALAN ilan ederek, vatandaşları hukuk karşısında zor duruma düşürmeye çalışmaktan vaz geçin,
  • Yetkilerinizi ve 6306 sayılı kanunu halka rant amaçlı tasfiye planlarınızı dayatmak ve kabullendirmek için kullanmayın,
  • Komşuları rant hayali pazarlayarak birbirine düşürecek propagandalardan vazgeçin,
  • Yerini yurdunu komşusunu haklarını savunan vatandaşlar İNSANLIK ABİDELERİDİR, yalan beyanlarla itibarsızlaştırmaktan vazgeçin,
  • Halkın ruh ve beden sağlığı ile oynamaktan vazgeçin,
  • Dönüşüm politikalarınıza güveniyorsanız açık, demokratik ve hukuk içinde davranın,
  • Kentsel dönüşüm, Gaziomanpaşalının travmasına, trajedisine dönüşmeden ülkeyi yönetenlerin ve siyasetçilerin bizlere, vatandaşlara kulak versin,

MERHAMET; adı merhamet olan sergi açmakla olmaz. Kamu idareciliğinin adil ve demokratik tutumlarıyla olur.

Bugün burada toplanarak, bir kez daha EVİMİZİ MAHALLEMİZİ KOMŞULUĞUMUZU sahiplenmek için buradayız. Başlattığımız HAK NÖBETİNİ mahallelerimizde sürdüreceğiz. Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, TBMM’de bulunan Siyasi Partilerin Genel Başkanlıklarına sunmak üzere topladığımız imzalarla birlikte diğer Mahallelerle ANKARA’ya gideceğiz.

SÖZ DE KARAR DA MİLLETİNDİR…

MİLLET DE, GAZİOSMANPAŞA’DA YILLARIN EMEĞİYLE HAYATINI KURANLARDIR..!

GAZİOSMANPAŞA MAHALLELER BİRLİĞİ